image
Catedra de Calculatoare
Facultatea de Automatica si Calculatoare
Universitatea Politehnica Bucuresti, Romania

Address
Splaiul Independentei 313a
Bucuresti
Romania

Burse de Excelenta in Cercetare - Competitia 2018

Scopul acestor burse este de a oferi cercetatorilor cu potential, aflati la inceputul carierei, sprijin financiar pe o perioada de 2-3 ani, pentru realizarea de cercetare independenta si cu impact semnificativ.

Criterii de evaluare: un singur criteriu, si anume excelenta. Fiecare propunere va fi evaluata de comitetul organizator din Departamentul de Calculatoare, pentru triaj. Cele mai promitatoare propuneri vor fi trimise catre experti evaluatori externi; fiecare propunere finantata va avea minim o recenzie din partea unui expert international recunoscut in domeniu.

Cuantumul finantarii: 1000 eur/luna.

Durata proiectelor: intre 24 si 36 luni (durata trebuie sa reflecte complexitatea proiectului propus)

Domenii cercetare: toate directiile de cercetare din computer science incluzind (dar nu numai):

Aplicabilitatea programului:

Proiectul ideal trebuie sa articuleze clar problema abordata si importanta ei, solutia propusa, si sa descrie de ce aplicantul (sau echipa) este potrivita pentru a duce la indeplinire acest proiect. Vor fi preferate proiectele indraznete de tip "high risk/high gain" celor cu caracter incremental.

Rezultate dorite: scopul burselor este sa incurajeze cercetarea independenta si de impact. Pentru publicatii se urmareste calitatea in detrimentul cantitatii: articole in conferinte A si A* (si workshop-uri asociate acestora) si jurnale din zona rosie/galbena. Articolele in conferinte/jurnale lipsite de vizibilitate internationala si prestigiu sunt descurajate.

Evaluarea proiectelor in timpul derularii: anual, cercetatorul (sau echipa) care a castigat un grant de cercetare va preda un document tehnic (e.g. raport tehnic sau articol) comitetului de evaluare ce sintetizeaza munca din acel an (prototip software, rezultate experimentale, teoreme, etc). Cercetatorul va sustine deasemenea o prezentare in fata comitetului de evaluare. In urma evaluarii documentului si a prezentarii, comitetul va decide continuarea sau intreruperea bursei in functie de calitatea muncii depuse si a angajamentului cercetatorului.

Termen limita de depunere a propunerilor: 31 Ianuarie 2018 4 Februarie 2018 (23:59 PST).

Depunerea propunerilor se poate efectua online la aceasta adresa.

Important: din motive de securitate, platforma poate expedia mesaje de email doar catre conturi de email din departament (cs.pub.ro). Este necesar sa folositi emailul din cs.pub.ro atunci va creati cont in platforma. Aplicantii care nu au cont de email in cs.pub.ro pot folosi propria adresa de email pentru crearea contului, insa sunt rugati sa il contacteze pe Costin Raiciu (costin.raiciu@cs.pub.ro) pentru recuperarea parolei.

Formatul propunerii: numarul total de pagini este de maxim 12 excluzand referintele. Dimensiunea fontului folosit trebuie sa fie minim de 10 pt, cu single spacing intre linii (12pt lead). Dimensiunea maxima a blocului de text este de 16.5cm latime si 23cm inaltime. Propunerea trebuie sa fie elaborata in limba engleza si sa includa urmatoarele sectiuni:

  1. Abstract
  2. Problem statement
  3. State of the art overview
  4. Proposed approach and feasibility
  5. The PI: brief curriculum vitae.
  6. Track record: top 5 papers and description of how prior work relates to the proposed project.

Sursa de finantare: proiect suport ERC CORNET UEFISCDI (330.000 euro/5 ani)

Comitet organizator:

Contact: Costin Raiciu (costin.raiciu@cs.pub.ro) pentru clarificari si probleme ale site-ului pentru aplicatii.